mandag 8. august 2016

Hvordan sy om bukse til shorts ?

 Gammel bukse full i flekker og ødelagt hempe, har mange muligheter :-) Jeg valgte å gjøre den om til shorts til minste jenta. Under følger fremgangsmåte.
 Brett opp benet slik att det ligger 7 cm fra midtsømmen fremme (pass på at den ligger kant i kant på sidene)
 Merk opp med merkeblyant langs buksebenet. Gjør det samme med begge beina.
 Klipp av.

 Sprett opp ca. 3 cm i sømmen mellom beina på begge beina. Brett inn 1 cm to ganger slik att du får vekk den rå kanten (ønsker du en rå kant kan den bare være slik )

 Legg så på og prøv deg frem med ulike blonder, knapper og annet stasj du har i tullene dine.
 Sy på blonden samtidig som du syr kanten rundt låret. Jeg syr fast blonden med fiskebeinsmønster, for att den skal ligge fint inntil. Sy så sammen de cm du åpnet på innsiden av beina og blonden. Husk å sikk sakke over blonden.

 Bruk en tang til å få vekk maljen/hempen som står i buksen. Klipp av en liten firkant fra buksebenet som du har klippet av og legg over hllet du får.

 Sikk sakk rundt firkanten, plaser knappen oppå og sy den fast. Denne buksen hadde ett knapphull som ikke var sprettet, vist du ikke har det, må du sy ett knapphull som passer knappen du har satt på.

Sy på ønsket bling. Jeg har sydd på ett symerke pluss litt knapper. (pass på att du bretter til side lommene når du syr på blingen )
Voila, en helt ny shorts til minste jenta :-)

1 kommentar:

  1. Så flott shorts, og god veiledning. Hipp hurra for sy om og gjenbruk! :-)

    SvarSlett